pierożki z rokpolem

pierożki z rokpolem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto mrożone

    1 opakowanie
  • rokpol

    150 gramów
  • śmietana 30%

    3 łyżki
  • gruszki

    2 twarde
  • jajko

    1 sztuka
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Lekko rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy.Wykrawać szklanką krążki.
Ser utrzeć ze śmietaną papryką i pieprzem.Gruszki obrać
pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.Krążki smarować
serem i kłaść na to łyżeczkę gruszek.Zlepiać pierożki ,żółto ubić z białkiem i posmarować pierożki.Piec w piekarniku w temperaturze około 200 stopni około 30 minut ,aż nabiorą złocistej barwy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

12.05.2011 00:13
ciekawe

kriso

29.04.2011 14:33
fajny pomysł ma deser

Ewa111

10.03.2011 14:13
takie gruszkowo-serowe pierożki,pycha

minka

23.09.2010 17:16
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat