Fasola marynowana

Fasola marynowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • woda

    1/2 l
  • sól

    10 g
  • cukier

    50 g
  • ocet

    0,05 l
  • fasolka szparagowa

    1 kg
  • ziele cząbru

  • czosnek

  • zielony koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, obciąć końce. Włożyć do sporej ilości wrzącej wody i gotować 3 minuty, odcedzić i układać w słojach. Do każdego słoja dodawać szczyptę ziela cząbru, ząbek czosnku i koper. Przygotować zalewę z wody, soli, cukru i octu. Zalać gorącą zalewą fasolkę, zamknąć słoje i pasteryzować 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

05.09.2015 22:39
ciekawe to :)

agam26

11.07.2012 10:52
ciekawy pomysł, nigdy tak nie robiłam

buksiak12

30.09.2010 10:51
pycha

iwona332

23.09.2010 12:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat