Biszkopt z fasoli

Biszkopt z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    15 dkg
  • tarta bułka

    5 dkg
  • olejek migdałowy

    1 szt
  • fasola

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodawać po łyżce masę fasolową, przesianą bułkę tartą i olejek migdałowy po czym wymieszać. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek i lekko wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec w średnio gorącym piekarniku 35 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat