Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsiwo w słoiku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
karkówka 0,7 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 15 g
Liść laurowy suszony Prymat 4
ziele angielskie 8
woda 12
sól i pieprz
czosnek 2
Majeranek suszony Prymat 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsiwo w słoiku

Kroki postępowania

1
Mielimy łopatkę
Krok 1 - Mięsiwo w słoiku foto
2
Dodajemy sól peklową , czosnek zgnieciony, sol i pieprz oraz majeranek.
Krok 2 - Mięsiwo w słoiku foto
3
Kroimy karkówkę w kostkę i dodajemy do mielonego z przyprawami
Krok 3 - Mięsiwo w słoiku foto
4
Mieszamy dobrze wszystkie składniki i odkładamy na 24 godziny do lodówki.
Krok 4 - Mięsiwo w słoiku foto
5
Wkładamy do wyparzonych słoików dobrze ugniatając. Do każdego słoika kładziemy jeden liść laurowy dwa ziela angielskie i 3 łyżki wody. Wekujemy dwa razy po półtorej godziny z odstępem 24 godzinnym.
Krok 5 - Mięsiwo w słoiku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.02.2017 13:13
bardzo lubię takie mięsiwo
misia53 30.11.2015 20:48
Takie mięsko jest pyszne, a ta galaretka .....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak