Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe schabowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
sól 1 łyżeczka płaska
pieprz 0,3 łyżeczki
cebula 1 szt
bulion 0,3 szklanki
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe schabowe

Kroki postępowania

1
Schabowe rozbijamy, obtaczamy w mące wymieszanej z solą i pieprzem, potem w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej wymieszanej z suszonym koperkiem. Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy na nim kotlety.
Krok 1 - Koperkowe schabowe foto
2
Kotlety obsmażamy na rumiano z obu stron. Usmażone kotlety przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem i dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. Prużymy na małym ogniu do miękkości.
Krok 2 - Koperkowe schabowe foto
3
Kotlety podajemy na gorąco z surówką i ziemniakami.
Krok 3 - Koperkowe schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.12.2015 13:28
pomysł wart sprawdzenia
Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:30
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak