Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rekina na czosnkowo-bazyliowym spaghetti

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

stek z rekina 2 szt
oliwa
sok z cytryny
sól i pieprz
suszone pomidory z czosnkiem

makaron

makaron spaghetti 250 g
czosnek 4 ząbki
papryczka ostra
anchois 3 fileciki
bazylia świeża 3 gałązki
sól i pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rekina na czosnkowo-bazyliowym spaghetti

Rekina skropić oliwą i sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę, a następnie usmażyć na patelni grillowej.

Makaron ugotować aldente. Czosnek przecisnąć przez praskę papryczki i fileciki anchois drobno posiekać i wrzucić na rozgrzaną oliwę, po minucie dodać posiekaną bazylię i odcedzony makaron. Wymieszać. Polać oliwą. Podawać ze stekiem z rekina. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 29.11.2015 15:10
jestem bardzo ciekawa jak smakuje...
slodkieniebo 29.11.2015 11:56
Uwielbiam owoce morza ale rekina jeszcze nie jadłam :)
mileneczka5 29.11.2015 08:56
To musi byc pyszne!
norweska20 28.11.2015 23:52
smakowite zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak