salianka ukraińska

salianka ukraińska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek kiszony

    1 słoik
  • kiełbasa zwyczajna

    2 30dag
  • przecier pomidorowy

    1 mały słoik
  • keczup pikantny

    1 mały słoik
  • sól, pieprz, papryka

  • cebula

    3 duże
  • kwaśna śmietana

    1 200ml
  • papryka czerwona

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę kroimy w pół talarki ogórki w paseczki kiełbasę i paprykę w kostkę kiełbasę podsmażamy gdy się zrumieni dodajemy cebulę i paprykę smażymy do zeszklenia się warzyw potem wlewamy wodę i gotujemy po zagotowaniu dodajemy ogórki i ok 5min gotujemy dodajemy przecier keczup przyprawy i gotujemy jeszcze ok 15min podajemy w bulionówkach dodając po łyżce kwaśnej śmietany można posypać natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat