Sposób przygotowania

Najpierw ugotuj komosę ryżową.
Brokuła podziel na małe różyczki, odetnij stwardniałe części. Czosnek posiekaj w plasterki.
Na patelnię wlej trochę wody i włóż różyczki brokuła. Woda nie powinna przykrywać brokuła.
Od momentu zawrzenia gotuj różyczki do 4 minut. To ważne.
Pod koniec gotowania, kiedy woda praktycznie wyparuje dodaj olej kokosowy , czosnek i dosmacz solą.
Dodaj ugotowanej komosy ryżowej i wymieszaj wszystko dokładnie.
Posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.
Podawaj ciepłe udekorowane listkami bazylii.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    gotowanie-na-parze
    Opublikowano

    ilka01

    super przepis :)
  • 0
    11082010017
    Opublikowano

    joannaa24

    Bardzo fajne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjne danie
  • 0
    lgo6-png
    Opublikowano

    dollce

    fajna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !