kapusta po mojemu

kapusta po mojemu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • kiełbasa zwyczajna

    1 pętko
  • boczek parzony

    4 plastry
  • kapusta biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do wody wrzucam kość wieprzową, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.Kapustę poszatkować, obrać marchew i zetrzeć na grubych oczkach, wrzucić do garnka. Wstawić na średni ogień. Kiełbasę i boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić do kapusty i wymieszać.Gotować do miękkości kapusty. Na koniec doprawić Kucharkiem lub Vegetą.Zagęścić mąką posypując na wierz i mieszając. Całość posypać obficie koperkiem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

04.12.2011 23:46
uwielbiam taką kapustkę

maryśka

07.07.2011 16:48
smaczna

wiola28a

24.03.2011 14:40
pycha

wiola28a

24.03.2011 14:40
pycha

Wojtek8

03.01.2011 09:48
ciekawe

jarek4

07.12.2010 11:18
pycha

Ewa111

07.11.2010 13:19
bardzo smaczna ta kapusta po twojemu

iknkirke

16.10.2010 14:33
pycha

Margo1

29.08.2010 18:40
Robię tak samo, smaczna jest

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat