Kotleciki z kalafiora

Kotleciki z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • jajka

    6 sztuka
  • ocet 10 %

    dz smaku
  • cukier drobny

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    100 gram
  • bułka tarta

    150 gram
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • przyprawy sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kalafiora umyć, zanużyc w lekko zakwaszonej octem wodzie.
2. Zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukrui ugotować, a nastepnie drono posiekać.
3.Cebulę pokroic w drobna kostkę, usmażyc. Połączyc z kalafiorem, trzema jajkami, połową bułki tartej i przyprawami
4.Uformować kotlety, posypać mąką.
Panierować w rozmąconych, pozostałych jajkach i pozostałej bułce tartej.
Usmażyc z obu stron na złoty kolor na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

22.01.2013 13:44
super;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat