Tort serowy

Tort serowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    2 szklanki
  • masło

    25 dag
  • kakao

    2 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • cukier

    szklanka
  • olejek rumowy

    sztuka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • masło

    15 dag
  • cukier puder

    1 1/2 szklanki
  • jajka

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • budyń waniliowy

    opakowanie
  • sok i skórka

    z 1 cytryny
  • Masa serowa

    1 kg
  • twaróg

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto: mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać; dodać posiekane masło; zrobić wgłębienie w mące, w które wlać utarte jajka z cukrem i olejkiem; zagnieść ciasto a następnie włożyć je na ok godz do zamrażarki.
Masa: ser zemleć w maszynce; żółtka oddzielić od białek; masło utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać żółtka, ser, budyń pr. do pieczenia, skórkę i sok z cytryny; z białek ubić pianę, przełożyć ją do masy serowej i wszystko delikatnie wymieszać.
Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Na tartce z dużymi otworami zetrzeć 2/3 ciasta, następnie wyłożyć masę serową, a na nią zetrzeć resztę ciasta. Piec ok godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat