Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z ciecierzycy z natką pietruszki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
jogurt naturalny 1-2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
natka pietruszki pęczek
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z ciecierzycy z natką pietruszki

Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Blenderem zmiksować. Dodać jogurt, musztardę, sól i pieprz do smaku. Natkę pietruszki posiekać, dodać do wszystkich pozostałych składników i wszystko razem wymieszać. Podawać na kanapkach lub jako dip do warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak