Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na ciasteczkowym spodzie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

ciastka 200 g
masło 5 dag

Sernik

twaróg zmielony 1 kg
jajko 5 szt
budyń waniliowy 1 szt
masło 1/3 kostki
kasza manna 2 łyż
cukier 3/4 szkl
cukier wanilinowy
rodzynki 1/2 szt

Ponadto

frużelina 1 słoik
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na ciasteczkowym spodzie

Kroki postępowania

1
Ciasteczka przekładamy do blendera i dokładnie miksujemy. Dodajemy rozpuszczone masło. Zagniatamy i wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Schładzamy w lodówce.
Krok 1 - Sernik na ciasteczkowym spodzie foto
2
Jajka wbijamy do miski. Miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy miękkie masło. Dokładnie miksujemy.
Krok 2 - Sernik na ciasteczkowym spodzie foto
3
Do jajek dodajemy twaróg i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy. Masę serową wlewamy do formy na spód ciasteczkowy. Pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i oblewamy frużeliną owocową.
Smacznego!
Krok 3 - Sernik na ciasteczkowym spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.11.2015 14:12
takie słodkości można zjeść ze smakiem
Pietruszka 12.11.2015 09:01
dziękuje ślicznie
irenka 11.11.2015 20:53
pyszny serniczek, lubię
Mama niejadka 11.11.2015 20:19
Apetyczny sernik
mileneczka5 11.11.2015 18:04
uwielbiam serkiki -ten wyglada smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak