Przepis i sposób przygotowania na: Placek z porzeczkami i agrestem
Kroki postępowania
Mąkę zagniatam z masłem następnie dodaję cukier i cukier waniliowy. Całość zagniatam rękoma.
mąka pszenna typ 500 | 4 szklanki |
jaja | 5 sztuk |
cukier | 1 i 3/4 szklanki |
margaryna | 250 |
porzeczki | 500 g |
agrest | 500 g |
cukier puder | 1 do posypania |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki płaskie |
jogurt grecki | 1/2 szklanki |
masło | 2 łyżki |
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
cukier kryształ | 1/3 szklanki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: