Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA FASOLOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 400 g
marchew 1 kg
ziemniaki 1 kg
żeberka wędzone 300 g
boczek wędzony 150 g
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA FASOLOWA

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć na 12 godzin w zimnej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Po upływie 12 godzin odlać starą wodę, a następnie gotować przez ok. 30 minut.
Krok 1 - ZUPA FASOLOWA foto
2
Marchew obrać, pokroić w kostkę i przerzucić do dużego garnka.
Krok 2 - ZUPA FASOLOWA foto
3
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do marchewki.
Krok 3 - ZUPA FASOLOWA foto
4
Podgotowaną fasolę przełożyć do garnka z warzywami, zalać 3 litrami wody, dodać żeberka i boczek. Gotować ok. 1,5 godziny.
Krok 4 - ZUPA FASOLOWA foto
5
Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem oraz dodać majeranek.
Krok 5 - ZUPA FASOLOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mileneczka5 10.11.2015 21:35
nie przepadam za fasolowa ale ta wyglada smacznie:)
w mojej kuchni 10.11.2015 20:32
same pyszności do zjedzenia..
irenka 10.11.2015 20:29
smaczna zupa
Wafelek2601 10.11.2015 15:57
Bardzo dobra
Konczi 10.11.2015 15:52
Dawno nie jadłam takie zupki, uwielbiałam ją :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak