Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany schabowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
żółty ser 6 plastrów
pieczarki 8 szt
papryka 1/2 azt
jaja 2 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany schabowy

Mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
Jajka wybić i roztrzepać, można z odrobiną wody albo mleka.
Przygotowane schaby panierować w bułce, jajku i bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju.

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.
Pieczarki przesmażyć na maśle, oprószyć solą i wymieszać.
Paprykę (może być różnych kolorów) i pieczarki rozłożyć na usmażonych schabach, przykryć plastrami sera i zapiekać, aż się ser rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 10.11.2015 12:39
dziękuję był smaczny:)))pozdrawiam..
adelajda 10.11.2015 11:43
Dobry obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak