Zapiekany schabowy

Zapiekany schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    6 plastrów
  • żółty ser

    6 plastrów
  • pieczarki

    8 szt
  • papryka

    1/2 azt
  • jaja

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
Jajka wybić i roztrzepać, można z odrobiną wody albo mleka.
Przygotowane schaby panierować w bułce, jajku i bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju.

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.
Pieczarki przesmażyć na maśle, oprószyć solą i wymieszać.
Paprykę (może być różnych kolorów) i pieczarki rozłożyć na usmażonych schabach, przykryć plastrami sera i zapiekać, aż się ser rozpuści.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

10.11.2015 12:39
dziękuję był smaczny:)))pozdrawiam..

adelajda

10.11.2015 11:43
Dobry obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat