Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 20 sztuk
kapusta włoska 150 gram
por 50 gram
grzyby mun 5 sztuk
marchewka 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 sztuka
makaron ryżowy 50 gram
oliwa 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sos ostrygowy 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

Makaron oraz grzyby mun przygotować według instrukcji z opakowania. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić na kawałki i podsmażyć na 1 łyżce oliwy, następnie drobno pokroić lub zmiksować. Na patelni rozgrać 1 łyżkę oliwy dodać cienko pokrojony por, startą marchewkę oraz cienko pokrojoną kapustę. Całość smażyć przez 4 min dodać sos sojowy oraz ostrygowy następnie posiekane grzyby, pokrojony makaron oraz pierś z kurczaka wszystko smażyć przez 3 min.
Papier ryżowy wkładać na kilka sekund do ciepłej wody, położyć np. na desce, nakładać po łyżce farszu i zawijać jak krokiety. W woku lub na patelni rozgrzać olej i smażyć partiami sajgonki do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 08.11.2015 19:45
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak