Pikantne kotleciki z kurczaka

Pikantne kotleciki z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pikantne kotleciki z kurczaka z orientalnymi przyprawami, to pomysł na obiad rodem z Tajlandii! Świeża kolendra, imbir i curry sprawiają, że smak tego dania jest wyjątkowy! Lubisz niebanalne smaki? Koniecznie wypróbuj ten przepis!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir

    1 cm
  • cebula

    1
  • papryka czerwona

    1/5
  • natka kolendry

  • liście kafiru

    3
  • pasta curry

    1 łyżka (czerwona)
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pikantne kotleciki z kurczaka

Do miski robota włóż czosnek, imbir, cebulę, pokrojoną drobno czerwoną paprykę, świeżą kolendrę, liście kafiru oraz pierś z kurczaka.

Całość dopraw czerwoną pastą curry i przyprawą curry.

Zblenduj wszystko na gładką masę i odstaw do lodówki na około 20 minut.

Z tak przygotowanej masy uformuj kotleciki po 40 g każdy i smaż na rozgrzanym oleju przez około 3 minuty z każdej strony.

Jeżeli masa klei się do rąk, namocz je w zimnej wodzie.

Kotleciki podawaj ze słodkim sosem chili i świeżą kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Bożena Matuszczyk 18.11.2017 15:12
Smakowite i kuszące kotleciki;)
bietka 17.11.2017 17:59
Smaczne kotleciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat