Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik czekoladowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
cukier puder 3/4 szkl
kakao 3/4 szkl
masło 10 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
czekolada deserowa 1 tabliczka
herbatniki na spód
frużelina

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czekoladowy

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy kakao, cukier waniliowy i cukier puder. Całość dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki dobrze się wymieszały.
Krok 1 - Sernik czekoladowy foto
2
Żelatynę wsypujemy do szklanki i dodajemy niewielką ilość gorącej wody. Dokładnie mieszamy aby żelatyna dobrze się rozpuściła.
Krok 2 - Sernik czekoladowy foto
3
Do suchych składników dodajemy twaróg, rozpuszczone i wystudzone masło i żelatynę. Dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej herbatnikami. Wyrównujemy. W ciasto wbijamy kawałki czekolady deserowej. Schładzamy w lodówce minimum 1 godzinę. Przed podaniem polewamy frużeliną z wiśni.
Smacznego!
Krok 3 - Sernik czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.11.2015 09:58
jak aby gdzieś widzę napis 'sernik' od razu robię się głodna :D
Pietruszka 09.11.2015 09:26
dziękuje ślicznie
Milka100 09.11.2015 07:35
aż ślinka cieknie na sam widok
ben-ka 08.11.2015 19:52
Apetyczny, a szczególnie te wiśnie.....
berys18 08.11.2015 19:50
wygląda pysznie
Renataj 08.11.2015 19:23
Fajny i apetyczny pomysł:)
norweska20 08.11.2015 17:33
smakowite ciasto
Agata3 08.11.2015 17:24
Pychotka ;)
agaK. 08.11.2015 17:06
Ale pyyyycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak