Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-czosnkowa z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 60 dag
cebula biała 1 szt.
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
ryż 1 woreczek
masło 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
natka pietruszki posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-czosnkowa z ryżem

Wykonanie:
Pomidory pokroić razem z włoszczyzną i dusić na maśle przez kilka minut. Następnie dodać ryż, zalać 5 szklankami wody i rozgotować. Całość zmiksować, doprawić do smaku i posypać natką pietruszki(można zaciągnąć śmietanką)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak