Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny ryżowe z czekoladą i masłem kokosowym - bezglutenowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ryżowa 1 1/3 szkl
cukier puder 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka (bezglutenowego)
sól szczypta
olej 1/3 szkl
mleko 1/3 szkl
jajko 1
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
krem kokosowy kilka łyżeczek
czekolada kilka kawałków

Porada

Do wykonania babeczek zainspirował mnie przepis znaleziony na canihaveabite.blox.pl

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny ryżowe z czekoladą i masłem kokosowym - bezglutenowe

Przygotowujemy 2 miski. Do jednej przesiewamy suche składniki, do drugiej mokre i mieszamy. Następnie zawartość obu misek łączymy i mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami lub przygotowujemy silikonowe foremki. Foremki zapełniamy do połowy, kładziemy niewielką łyżeczkę masła/kremu kokosowego i kawałek czekolady. Resztę ciasta rozkładamy równo do wszystkich foremek. Muffiny pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.11.2015 16:26
apetyczne muffinki
Wiktoria29 06.11.2015 16:01
fajne, muszę spróbować zrobić muffiny z mąka ryżową
dollce 06.11.2015 14:45
pyszności ;)
Motorek 06.11.2015 12:06
Bardzo dobre
mileneczka5 06.11.2015 12:05
smakowite muffinki-do kawki w sam raz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak