Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nadzienie

mięso wieprzowe bez kości 700 dkg.
cebula 1
ząbki czosnku 2
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

ciasto

mąka pszenna 0,5 kg.
drożdże świeże 10 dkg.
mleko 3 łyżki
sól szczypta
jajko 1
żółtko jajek 2
margaryna 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki.

Mięso ugotować,zmielić razem z czosnkiem i cebulą-przyprawić,nadzienie gotowe.Mąkę przesypać przez sitko do miski,drożdże rozcieńczyć w ciepłym mleku,dodać do mąki.Margarynę,żółtka,jajko,sól dodać do mąki-wyrobić ciasto,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny aż wyrośnie.Rozwałkować ciasto no 0,5cm.przekroić na pół.Do każdej części włożyć nadzienie,zwinąć w rulon,posmarować białkiem,ciąć pod skosem ok.5cm.Piec 15 min.w 150 stopniach.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak