Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki .

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

cebula biała 4
ryż 1 kg
mięso mielone wieprzowe 1kg
kapusta biała 1 główka
sól i pieprz

Sos do gołąbków

woda 0.5 l
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 1
koncentrat pomidorowy 1
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki .

Kroki postępowania

1
Ryż zagotowujemy przez 15 minut i odstawiamy do u parowania się .
Krok 1 - Gołąbki . foto
2
Cebulę obieramy i kroimy drobno w kostkę . Podsmażamy na złoty kolor .
Krok 2 - Gołąbki . foto
3
Z kapusty wycinamy kaczan i parzymy liście kapusty .
Krok 3 - Gołąbki . foto
4
U parowany ryż przekładamy do miski dodajemy mielone i cebulkę podsmażoną .
Krok 4 - Gołąbki . foto
5
Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 5 - Gołąbki . foto
6
Sparzone liście kapusty wycinamy nerw. W liście kapusty zawijamy farsz .
Krok 6 - Gołąbki . foto
7
Sos : Do rondelka wlewamy wody dodajemy kostkę , koncentrat i przyprawy .
Krok 7 - Gołąbki . foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 27.10.2015 14:25
Zamarzyły mi się takie gołąbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak