Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

grzyby leśne 2-3 kg
cebula 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka

zalewa

woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
cukier 2 łyżka
ziele angielskie 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki .Oczyścić i wypłukać grzyby..
Wypłukane grzyby zgotować i odlać wodę.
Krok 1 - Grzybki marynowane foto
2
Zagotować ponownie ,ale już z cebulą i odrobiną soli.
Krok 2 - Grzybki marynowane foto
3
Z .podanych składników przygotować zalewę
Krok 3 - Grzybki marynowane foto
4
Zagotować zalewę.
Krok 4 - Grzybki marynowane foto
5
Wciąż do gotującej się zalewy dodać grzyby z cebulą.
Krok 5 - Grzybki marynowane foto
6
Chwilę pogotować i przekładać do słoików.
Pasteryzować około 10 minut.
Krok 6 - Grzybki marynowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 27.10.2015 20:29
Pyszne grzybki.
adelajda 27.10.2015 12:58
Chętnie wpadnę na te grzybki:)
agnieszka214 27.10.2015 11:19
Lubię domowe grzybki
Aleksandra/Olcia 27.10.2015 11:15
uwielbiam takie grzybki.
Henryka2 27.10.2015 09:18
Dla mnie za mocna zalewa, ale są na pewno pyszne.
Motorek 27.10.2015 08:31
pyszne grzybki
mileneczka5 27.10.2015 07:41
smaczna przekąska:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak