Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z dyni z miesem mielonym
1. Dynię pozbawić skórki i pestek, a miąższ pokroić w kostke i podłuzne paski 2. Na mocno rozgrzanym oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę, pokrojone w kostke pieczarki oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać rozdrobnione mięso i podsmażac całosc kilka minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroic w kostkę , a następnie dodać do mięsa. Całość podsmażyć przez 10 minut. Pod koniec smażenia dobrze doprawić przyprawami: solą,pieprzem, chilli , curry i tymiankiem. 3. Żaroodporne naczynie natłuścić, a następnie ułożyć warstwami: kostki dyni , lekko posypac curry , wyłozyc sos mięsny ułozyc cienkie plastry dyni, posypac curry i szczypta chili i obficie posypać żółtym serem . Zapiekać w temperaturze 180ºC, przez około 25 minut., Smacznego:)