Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca sałata, słodka, słonecznikowa i arganowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata masłowa kilka liści
sałata lodowa kilka liści
kukurydza 1/2 szkl
serek wiejski 3 łyżki
olej arganowy bio 1 łyżka
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 3 łyżki

Porada

Lekka sałatka, bardzo smaczna, chrupiąca

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca sałata, słodka, słonecznikowa i arganowa

Sałaty myjemy w zimnej wodzie i dokładnie osuszamy (np. w wirówce do sałaty lub na papierowym ręczniku), rwiemy w reku na małe kawałeczki.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałaty.
Słonecznik prażymy na suchej patelni az się zezłoci, dodajemy do sałatki.
Do sałatki dodajemy olej arganowy, selerk wiejski, posypujemy koperkiem i podajemy.
Mieszamy tuz przed spożyciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 28.10.2015 15:35
dziękuję :)
berys18 22.10.2015 08:34
wygląda smacznie i apetycznie
Ania84 21.10.2015 22:35
ale smaczności :)
dorota20w 21.10.2015 22:15
dziękuję :)
Łukasz15 21.10.2015 21:53
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak