Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe racuszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 60 dag
ziemniaki 25 dag
śmietana 1/3 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 5 łyżek
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe racuszki

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić i zmielić razem z twarogiem. Dodać śmietanę, masło, żółtka i utrzeć. Ubić pianę z białek i ostrożnie mieszając dodać do piany mąkę. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku. Smażyć racuszki na złoty kolor z obu stron. Podawać do obiadu lub na słodko np. ze śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 20.10.2015 16:01
bardzo smaczne
Pani Domu 20.10.2015 09:18
fajne placuszki
jagoda5913 20.10.2015 00:56
też takie robię
Ania84 19.10.2015 21:40
ale smaczne racuszki
Aannkaa82 19.10.2015 19:54
Bardzo lubie takie racuszki :)
Grazyna0211 19.10.2015 17:54
bardzo smaczne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak