Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz

grzyby suszone 10 szt
kapusta biała 1 szt (mała)
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

ciasto

mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
sól 1/2 łyzeczki
woda ciepła wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Grzyby namoczyć najlepiej na noc, nastęnie ugotować w wodzie w której się moczyły i pokroić. Kapustę poszatkować i posolić. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Nastęnie dodać kapustę. Podlać wywarem z gotowania grzybów (około 1/2-1 szklanki) i dusić aż będzie miękka. Odcedzić, drobno pokroić, dodać grzyby. Przyprawić soląi pieprzem.
Z mąki, jajka, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować i wycinać krążki. na każdym układać porcję farszu i sklejać pierożki. Pierożki gotować partiami w osolonym wrzątku. Podawać okraszone skwarkami lub zrumienioną cebulką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 19.10.2015 11:35
Bardzo dawno już jadłam takie pierogi. Są pyszne!
MAR3STA 19.10.2015 09:47
pyszne pierożki
Anna169Hosz 19.10.2015 08:42
Moje ulubione:)
Franciszek 19.10.2015 00:23
pyszne pierogi
halina17 18.10.2015 23:52
Dobre pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak