KLOPSY

KLOPSY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    700 g
  • wołowina bez kości

    500 g
  • bułka czerstwa

    250 g
  • cebula

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • pieprz

  • sól

  • smalec

  • bułka tarta

    70 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso, bułkę, cebulę zmielić w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać, wyporcjować.

Uformować wałek średniej grubości, obtoczyć w tartej bułce.
Uformować klopsy, przenieść na brytfanny na rozgrzany tłuszcz, oblać tłuszczem i piec w piekarniku polewając powierzchnię mięsa najpierw tłuszczem, a następnie wytwarzającym się sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Natalia40

26.06.2012 19:23
uwielbiam

Goya

05.02.2011 21:56
fajny

bogumiła3

16.09.2010 23:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat