Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z ziemniakami
Kroki postępowania
Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę.
Po tym czasie włożyć do rozgrzanego do 180-200stopni piekarnika i piec ok. 50minut.
mąka gryczana | 200 gram |
mąka ryżowa | 150 gram |
mąka jaglana | 150 gram |
drożdże świeże | 20 gram |
woda ciepła | 300-350 ml |
ziemniaki ugotowane | 200 gram |
cukier | 1 łyżeczka |
siemię lniane | 2 łyżki |
sól | 1,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: