PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    125 g
  • mąka kukurydziana

    135 g
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    40 g
  • spirytus

    1 łyzeczka
  • skórka cytrynowa

    1 łyzka
  • soda oczyszczona

    1 łyzeczka
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubijAMY na puszystą masę razem z cukrem i skórką cytrynową.
Cały czas ubijając dodajmy po łyżce sera, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.
W garnku rozgrzewamy olej i do gorącego wrzucamy nasze pączki odrywając łyżeczką po kawałku ciasta.
Smażymy na złoto.
Posypujemy cukrem pudrem!
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

erym

06.01.2015 16:17
to mi sie podoba, cos dla bezglutenowcow, super!

IlonaAlbertos

06.01.2015 16:08
Genialny pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat