Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 125 g
mąka kukurydziana 135 g
jajko 1 szt
cukier 40 g
spirytus 1 łyzeczka
skórka cytrynowa 1 łyzka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
olej 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubijAMY na puszystą masę razem z cukrem i skórką cytrynową.
Cały czas ubijając dodajmy po łyżce sera, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.
W garnku rozgrzewamy olej i do gorącego wrzucamy nasze pączki odrywając łyżeczką po kawałku ciasta.
Smażymy na złoto.
Posypujemy cukrem pudrem!
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 06.01.2015 16:17
to mi sie podoba, cos dla bezglutenowcow, super!
IlonaAlbertos 06.01.2015 16:08
Genialny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak