Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser biały
125 g -
mąka kukurydziana
135 g -
jajko
1 szt -
cukier
40 g -
spirytus
1 łyzeczka -
skórka cytrynowa
1 łyzka -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyzeczka -
sól
1 szczypta -
olej
200 ml
Przepis i sposób przygotowania PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE
Jajka ubijAMY na puszystą masę razem z cukrem i skórką cytrynową.
Cały czas ubijając dodajmy po łyżce sera, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.
W garnku rozgrzewamy olej i do gorącego wrzucamy nasze pączki odrywając łyżeczką po kawałku ciasta.
Smażymy na złoto.
Posypujemy cukrem pudrem!
Smacznego!
Komentarze (2)