PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    125 g
  • mąka kukurydziana

    135 g
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    40 g
  • spirytus

    1 łyzeczka
  • skórka cytrynowa

    1 łyzka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyzeczka
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubijAMY na puszystą masę razem z cukrem i skórką cytrynową.
Cały czas ubijając dodajmy po łyżce sera, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.
W garnku rozgrzewamy olej i do gorącego wrzucamy nasze pączki odrywając łyżeczką po kawałku ciasta.
Smażymy na złoto.
Posypujemy cukrem pudrem!
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

erym 06.01.2015 16:17
to mi sie podoba, cos dla bezglutenowcow, super!
IlonaAlbertos 06.01.2015 16:08
Genialny pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat