Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28

5.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2 torebki
owoce suszone kilka szt.
mleko kokosowe 3 łyżki (duże)
czarny sezam 30 g
cukier 3 łyżki
słonecznik łuskany 30 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
Cynamon mielony Prymat
laska wanilii

Porada

Zamiast mleka kokosowego do przygotowania kaszy możecie użyć zwykłego mleka.

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28

Kroki postępowania

1
Przygotuj składniki.
2
Płuczemy kaszę w zimnej wodzie. Wsypujemy kaszę do garnka z wodą (w proporcji 1 do 2).
3
Kroimy drobno ulubione suszone owoce.
4
Po zagotowaniu się kaszy odlewamy nadmiar wody, dodajemy mleczko kokosowe oraz pokrojone wcześniej owoce. Laskę wanilii rozcinamy na pół, wyjmujemy ziarenka. Do kaszy dodajemy ziarenka wanilii i wkładamy też pozostałą część laski wanilii (do wyjęcia przed podaniem). Dosypujemy ziarna słonecznika i cukier.
5
Dodajemy przyprawy: cynamon oraz przyprawę do piernika. Gotujemy około 10 minut.
6
Podajemy gotową kaszę udekorowaną czarnym sezamem i świeżymi owocami sezonowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 08.10.2015 11:35
PYSZNA JAGLANKA.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak