Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie musztardowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 500 g

Marynata

Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
miód płynny 2 łyżki
czosnek 2 zabki
cytryna 1/2 szt
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie musztardowej

Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić ka kotlety. Każdy kotlet lekko rozbić. Czosnek posiekać i rozetrzeć z solą. Dodać sok z cytryny, rozmaryn, miód, musztardę i oliwę. Dokładnie wymieszać. Marynata smarować mięso i odstawić, najlepiej na noc, do lodówki. Każdy kawałek mięsa grillować na ruszcie po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.10.2015 15:47
znakomite mięsko
fotoviderek 13.10.2015 23:39
Takie mięsko lubię :)
Aannkaa82 06.10.2015 19:47
Smaczne miesko :)
Bernadeta1 06.10.2015 18:24
mięsko wygląda bardzo smacznie
GOSIA18 06.10.2015 14:11
Bardzo smakowicie wygląda
wioleczka83 06.10.2015 09:30
pomysł na dzisiejszy obiad już mam.
pestka 06.10.2015 09:13
bardzo smaczny obiad
Ewelina1991 06.10.2015 08:39
przepysznie wygląda!!!
Barbara13 05.10.2015 22:58
smakowicie
Czarnula666 05.10.2015 22:56
Bardzo smaczna karkówka :-)
Łukasz15 05.10.2015 22:38
Pyszne mięsko
JulkaTomeczek 05.10.2015 22:25
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak