Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
boczek wędzony 250 g
ser żółty starty 150 g
natka pietruszki 1/2 pęczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane boczkiem

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, wyciąć nóżki. Boczek pokroić w drobna kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Krok 1 - Pieczarki nadziewane boczkiem foto
2
Boczek, ser i natkę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane boczkiem foto
3
Przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane boczkiem foto
4
Pieczarki zapiec w piekarniku, aż ser się rozpuści lub układać na ruszcie i grillować kilkanaście minut.
Krok 4 - Pieczarki nadziewane boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.11.2015 11:25
w takiej wersji pieczarek jeszcze nie jadłam
olkaaa 06.10.2015 09:11
Fajnie wyglądają.
ilka01 05.10.2015 23:02
super przepis
Łukasz15 05.10.2015 22:38
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak