Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1/2 szklanki
margaryna 1/2
cukier puder 1/2 szklanki
orzechy włoskie 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Kroki postępowania

1
Orzechy włoskie łupiemy . Łupane orzechy dajemy do blendera i blendujemy kilka sekund.
Krok 1 - Ciasteczka orzechowe foto
2
Na stolnicę dajemy mąkę m cukier ,puder , jajka , proszek do pieczenia . Wszystko nożem lekko siekamy i zagniatamy.
Krok 2 - Ciasteczka orzechowe foto
3
Do prawie zagniecionego ciasta dajemy orzechy włoskie . Całość dokładnie zagniatamy do całkowitego połączenia się z ciastem .
Krok 3 - Ciasteczka orzechowe foto
4
Gotowe ciasto dajemy do miski i wstawimy do zamrażarki na około 20 minut.
Krok 4 - Ciasteczka orzechowe foto
5
Po wyciągnięciu ciasta , ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy różne kształty foremkami .
Krok 5 - Ciasteczka orzechowe foto
6
Gotowe ciasteczka układamy na wysmarowanej tace i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 13-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6 - Ciasteczka orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.10.2015 11:19
fajne ciasteczka
pestka 15.10.2015 15:33
bardzo smaczny deser
Renata9 05.10.2015 20:52
Smaczne ciasteczka :-)
irenka 05.10.2015 20:35
muszą być pyszne
Bernadeta1 05.10.2015 18:15
domowe ciasteczka do kawy to super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak