Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z białą kiełbasą i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 300 g
margaryna 125 g
woda 50 ml
sól
pieprz
tymianek posiekany
boczek wędzony 100 g
kiełbasa biała 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
ser żółty 50 g
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z białą kiełbasą i cebulą

Mąkę zagniatamy z margaryną, wodą i przyprawami. Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy ciasto. Nakłuwamy je i wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180'C.
Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę, dodajemy pokrojoną kiełbasę, pieczarki i cebulę. Całość smażymy ok. 10 minut. Do miski wbijamy 2 jajka, starty ser, tymianek i przyprawy. Dodajemy podsmażone składniki i całość mieszamy. Masę wykładamy na podsmażone ciasto i do piekarnika na 15 minut na 180'C.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 22.10.2015 20:04
oj spróbowałabym tak kawałeczek
w mojej kuchni 02.10.2015 09:15
pyszne jedzonko
Jumper123 02.10.2015 09:05
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak