Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z jarmużu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
jarmuż 500 g
mleko kokosowe
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z jarmużu

Kroki postępowania

1
Wstawiamy wywar z pora i całego selera. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 1 - Krem z jarmużu foto
2
Marchewkę i pietruszke kroimy w kostkę.
Krok 2 - Krem z jarmużu foto
3
Dorzucamy do wywaru i gotujemy 20 minut.
Krok 3 - Krem z jarmużu foto
4
Następnie dodajemy umyty i pokrojony jarmuż (ja użyłam zapakowanego juz pokrojonego i umytego). Gotujemy 20 minut i blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na sam koniec wlewamy mleko kokosowe . Ile? ile chcemy :)
Krok 4 - Krem z jarmużu foto
5
Życze wszystkim smacznego :-)
Krok 5 - Krem z jarmużu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 05.02.2016 15:18
Warto spróbować tymbardziej, że jest bardzo zdrowy ;)
kuchcik89 30.09.2015 19:45
nie jadłam jeszcze jarmużu :) jestem ciekawa jego smaku :)
jagoda5913 30.09.2015 19:42
ciekawe jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak