Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kiełbasa

    500 g
  • cebula

    4 sztuki
  • papryka czerwona

    500 g
  • cukinia

    2 sztuki
  • cukinia żółta

    1 sztuka
  • pomidory

    4 sztuki
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    3 sztuki
  • ząbki czosnku

    3-4 sztuki
  • wędzona papryka w proszku

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

  • olej

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Gdy tłuszcz zacznie się wytapiać do kiełbasy dodajemy pokrojoną w pióra cebule i podsmażamy aż cebula się zeszkli. Podsmażoną kiełbasę przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, olej i paprykę pokrojoną w sporą kostkę, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy cukinie pokrojone w kawałki.
Do warzyw dodajemy drobno pokrojone pomidory (można użyć pomidorów z puszki) i przeciśnięty przez praskę czosnek, wędzoną paprykę i oregano i dusimy aż warzywa będą miękkie (ok. 30 minut). Doprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

WeronikaW78

5 tygodni temu
Świetne sezonowe danie. Grzechem byłoby go nie zrobić.

Bożena Matuszczyk

05.07.2018 22:30
Bardzo często robię bo lubimy;)

usmiech

16.08.2016 08:34
fajny przepis

Margo1

02.06.2016 20:25
Koniecznie muszę wypróbować

Bernadeta1

29.09.2015 20:20
smaczne leczo, bardzo lubię

ilka01

29.09.2015 18:53
uwielbiam :)

jasiek

29.09.2015 16:49
no niezła sprawa

Megi

29.09.2015 16:18
leczo pyszne, kolorowe i smaczne

agaK.

29.09.2015 15:19
Kocham leczo, uwielbiam i w ogóle przepadam:)

dollce

29.09.2015 15:02
Pyszności :) wygląda pięknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat