Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
grzyby suszone 1 garść
bulion 1 litr
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
sól
ziele angielskie 5 ziaren
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso pokroić w kostkę doprawić solą, pieprzem i podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka. Następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek - całość wrzucić do mięsa. Dodać bulion, suszone, grzybki, paprykę ostrą, liść laurowy, pieprz ziarnisty oraz ziele angielskie. Całość dusić na wolnym ogni przez ok 30 min. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić je, paprykę oraz marchewkę i dodać do reszty składników. Całość dusić kolejne 30 min. Na koniec ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

myszka6 29.09.2015 09:23
Interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak