Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka przecierka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kluseczki

jajko 1 szt
woda zimna 6 łyżek
sól do smaku
mąka pszenna 1 szkl

wywar

wywar z kurczaka 2-3 l
marchew 1
pietruszka 1
seler korzeniowy 1/2
ziemniaki 3
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka przecierka

Kroki postępowania

1
Kluseczki
Do garnuszka wbijamy jajko,wlewamy wodę,sól do smaku i gotujemy osobno w wodzie
Krok 1 - Zupka przecierka foto
2
gotujemy wywar z warzywami
Krok 2 - Zupka przecierka foto
3
do gotowego wywaru dajemy odcedzone kluseczki i ziemniaki i gotujemy do miękkości. doprawiamy solą i pieprzem
Krok 3 - Zupka przecierka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.11.2016 13:20
ciekawy pomysł
kd045 14.12.2015 11:27
musi być pyszne !
gusia1000 30.09.2015 00:27
Lubię taką.
w mojej kuchni 28.09.2015 12:47
same pyszności
mirosława4 27.09.2015 18:50
ciekawa nazwa gotuję podobną ale jak mi zostaje rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak