Zrazy faszerowane jabłkami

Zrazy faszerowane jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1/2 kg
  • cebule

    2 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • śmietana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, odrzucić gniazdka pestkowe, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w ten sam sposób. Podrumień lekko cebule na smalcu, dodać jabłka, trochę soli i pieprzu i udusić. Mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić je dokładnie wałkiem, posypać solą i pieprze.m. Każdy zraz wysmarować uduszonymi jabłkami, zwinąć i spiąć wykałaczka lub obwiązać nitką. Zrazy otoczyć w mące i kłaść na mocno rozgrzanej patelni. Dodać troszkę wody i dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec wlać śmietanę i jeszcze chwilę dusić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat