Zrazy wieprzowe z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości (najlepiej od szynk)

    75 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • tłuszczu

    4 dag
  • cebula

    2 szt
  • pomidory

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pierz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, wykroić foremne zrazy w poprzek włókien. Zrazy lekko zbić tłuczkiem, posolić, oprószyć mąką zmieszaną z pieprzem czarnym mielonym Prymat i papryką słodką Prymat. Zrazy obrumienić na tłuszczu i przełożyć do rondla. Obraną i pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu i przykryć nią zrazy. Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić i dodać do mięsa. Wlać 1 szklankę wody, wsypać przyprawę do potraw Kucharek i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż zrazy będą zupełnie miękkie. Podawać z kopytkami lub kluskami śląskimi i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 23.07.2016 22:45
Pyszna porcja mięs :) Zjadłabym z przyjemnością.
Iwusia 22.07.2016 22:59
bardzo smaczna propozycja
Wiktoria29 22.07.2016 21:04
świetna propozycja
cukiereczek 22.07.2016 18:52
smacznie i pięknie wygląda
Grazyna0211 22.07.2016 14:56
super danie
tobi1989 22.07.2016 11:47
Chętnie zrobię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat