Kapuśniak z rokpolem

Kapuśniak z rokpolem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka
  • boczek wędzony

    25 dkg
  • marchewka

    4 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • pomidory

    30 dkg
  • chleb

    4 kromki
  • ziemniaki

    3 szt
  • rokpol

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w niewielką kostkę, zalać 2 litrami zimnej wody i gotować pół godziny. W tym czasie dodać pokrojone w paseczki marchewki, cebulę poszatkowaną kapustę, sól i pieprz. Gotować dość intensywnie w odkrytym naczyniu 15 minut, po czym przykryć i gotować jeszcze pół godziny. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, a ka 5 minut przed końcem wrzucić podduszone i przetarte pomidory. Podając ułożyć na talerzu kromki chleba pokrojone w kostkę i po kawałku rokpola. Zalać gorącą zupa i wymieszać aby ser się rozpuścił.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bursztynek

06.11.2011 22:45
takiej wersji nie znałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat