Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z rokpolem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
boczek wędzony 25 dkg
marchewka 4 szt.
cebula 1 szt.
pomidory 30 dkg
chleb 4 kromki
ziemniaki 3 szt
rokpol 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z rokpolem

Boczek pokroić w niewielką kostkę, zalać 2 litrami zimnej wody i gotować pół godziny. W tym czasie dodać pokrojone w paseczki marchewki, cebulę poszatkowaną kapustę, sól i pieprz. Gotować dość intensywnie w odkrytym naczyniu 15 minut, po czym przykryć i gotować jeszcze pół godziny. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, a ka 5 minut przed końcem wrzucić podduszone i przetarte pomidory. Podając ułożyć na talerzu kromki chleba pokrojone w kostkę i po kawałku rokpola. Zalać gorącą zupa i wymieszać aby ser się rozpuścił.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 06.11.2011 22:45
takiej wersji nie znałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak