Zebra

Zebra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    1 i 1/2 szklanki
  • mąka

    2 i 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • oliwa

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • aromat rumowy

  • kakao

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem i dodać 2 i pół szklanki mąki, proszek do pieczenia- wymieszać i dodac gorącą wodę, olej i aromat rumowy. Wymieszać dokładnie.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodac 3 łyżki mąką ,a do drugiej 3 łyżki kakao.
Do torownicy wysmaroanej masłem i posypanej bułką tartą wylewać na przemian 2 łyżki jasnej masy i 2 łyżki ciemnej.
Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

02.10.2011 19:17
Bardzo lubię :)

maryśka

30.06.2011 17:51
pycha

bami

18.04.2011 14:58
Świetnie wygląda i zapewne tak samo smakuje :) Brawo!

agnieszka189

08.01.2011 19:28
urocza

gottrina

08.01.2011 11:06
Wyglada i smakuje super

banditka

17.09.2010 11:29
ciasto z czasow dziecinstwa

alaaa

01.09.2010 10:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat