Pleśniak

Pleśniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kostka margaryny

  • 3 szklanki mąki

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

  • 1,5 łyżeczki kakao

  • 3 łyżki cukru

  • 2 łyżki śmietany

  • żółtka

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto wygnieść jak na makaron, podzielić na 3 części, jedną część zagnieść z kakao. Włożyć do zamrażalki na 35 min. Białka ubić z 1 szklanką cukru i wanilią. Ciasto zetrzeć na tarce i przekładać warstwami:
1.ciemna
2.owoce
3.biała
4.ubite białka
5.białka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

13.09.2010 11:34
mniam mniam mniam

buksiak12

13.09.2010 11:34
mniam mniam mniam

buksiak12

13.09.2010 11:34
mniam mniam mniam

Dorota71

13.09.2010 11:03
super

Dorota71

13.09.2010 11:03
super

Emilia22

13.09.2010 10:23
bardzo interesujący przepis

Emilia22

13.09.2010 10:23
bardzo interesujący przepis

Emilia22

13.09.2010 10:23
bardzo interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat