Faworki

Faworki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 szklanki mąki

  • 4 łyżki śmietany

  • •1 łyżka wody

  • sok z 1/2 cytryny (2 łyżki)

  • 1 łyżka cukru pudru

  • szczypta soli

  • żółtka

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Zostawić na pół godziny pod przykryciem żeby odpoczęło i nie obeschło. Cienko rozwałkować. Wykrawać faworki i smażyć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat