Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z bakłażana

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt (duże)
szynka gotowana 200 g
ser Dziugas 150 g
sos pomidorowy 500 ml (z bazylią)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z bakłażana

Bakłażana umyłem, pokroiłem na plastry o grubości pół centymetra. Posoliłem, a po tym jak puściły sok, osączyłem. Plastry bakłażana usmażyłem na patelni gilowej. Na bakłażanach ułożyłem plastry szynki mniej więcej takiego samego kształtu, na to plasterki sera.
Tak przygotowane bakłażany zwinąłem jak zrazy i spiąłem wykałaczkami.
Do żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy z bazylią. Do środka włożyłem zrazy, posypałem resztą startego sera. Zapiekałem 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Podałem gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 17.09.2015 14:45
Takie zraziki to ja poproszę :) POdwójną porcję! :)
jasiek 17.09.2015 14:29
ciekawe na przystawkę
wwwiolka 17.09.2015 13:27
Bardzo fajny przepis.
Benita 17.09.2015 11:54
Wyglądają cudnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak