Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z boczniakami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
boczniaki 20 dag
smalec 2 łyżki
mąka do panierki
sól i pieprz do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z boczniakami

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyścić i dokładnie opłukać. Panierować w mące. Cebulę posiekać w kostkę a boczniaki pokroić w grubsze paski.

Smalec roztopić i podsmażyć na nim wątróbkę.
Krok 1 -  Wątróbka z boczniakami foto
2
Do wątróbki dodać cebulkę i delikatnie wymieszać posolić. Dusić około 1 minut.
Krok 2 -  Wątróbka z boczniakami foto
3
Dodać boczniaki wymieszać smażyć około 3-4 minut. Doprawić do smaku.

Krok 3 -  Wątróbka z boczniakami foto
4
Podawać z ziemniakami.
Krok 4 -  Wątróbka z boczniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 14:08
Wygląda pysznie.
gosia561 16.09.2015 16:06
dobry zestaw
kasiaw 16.09.2015 15:28
bardzo lubię wątróbkę
Ewelina1991 16.09.2015 14:24
smaczna wątróbka
Jumper123 16.09.2015 10:39
wygląda pysznie
Anna169Hosz 16.09.2015 10:35
Już czuję, że bardzo by mi smakowała taka wątróbka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak