Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna kanapka
1.
Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy pojedynczo żółtka, cukier, kakao oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do blaszki o wymiarach 36x24cm wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temperaturze 180C. Studzimy i kroimy na 3 części. Kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w szklance wrzątku, studzimy i nasączamy wszystkie biszkopty. Do ponczu możemy dać trochę alkoholu.
2.
Żelatynę zalewamy wrzątkiem, mieszamy i studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Dokładnie mieszamy. Biszkopt przekładamy masą śmietanową. Czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy mleko i rozpuszczam. Gorącą czekoladę rozsmarowujemy na cieście i posypujemy wiórkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce.