Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek grillowany duszony w sosie ketchupowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1,5 kg
wino białe wytrawne 1 szkl.
ketchup pikantny 1/2 szkl.
ocet jabłkowy 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat pół łyżeczki
miód płynny 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
czosnek 1-2 ząbki
olej rzepakowy 2 łyżki
sos sojowy jasny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek grillowany duszony w sosie ketchupowym

Wszystkie mokre składniki wymieszać, dodać wyciśnięty czosnek.
Boczek pokroić w plastry i zanurzyć w marynacie przekładając zielem angielskim i liściem laurowym.
Wstawić do lodówki na 10-12 godzin.

Oskrobać boczek z marynaty i ugrillować na rumiano, a następnie przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego (głębszej patelni), zalać pozostałą marynatą i podlać wodą. Upiec do miękkości w gorącym piekarniku lub na palniku kuchenki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.09.2015 12:52
pyszne danie do zjedzenia
Aleksandra/Olcia 12.09.2015 11:41
to musi być pyszne
Jumper123 12.09.2015 11:31
pyszny boczek
Habibi 12.09.2015 10:18
No ja niestety też nie jestem wytrwała, jeśli chodzi o smakołyki ;) A teraz zaczynają się chłodniejsze dni i zaczyna się też cięższa kuchnia :) Lubię to ;)
Anna169Hosz 12.09.2015 10:00
No to poległam... koniec diety... narobiłaś mi wielkiej ochoty na taki boczek:))
Skotka 12.09.2015 09:53
Boczuś....., nie powinnam, ale uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak